Is er leven na de dood? Geen idee, maar er zijn wel facturen…

We moeten het u niet vertellen: het leven is niet goedkoop. Alles wordt duurder. Voeding, energie, verzorging, boodschappen, de studies van uw kinderen, een auto of een huis, …

En ook sterven kost handenvol geld. De gemiddelde kosten van een uitvaart bedragen al snel tussen de € 3000 en de € 5000. Of nog meer, naargelang de wensen die de overledene en de nabestaanden hebben. Reken daarbij nog enkele extra’s zoals bijvoorbeeld de koffietafel, een urn , zerk, … en we komen al gauw aan bedragen van € 7000 en meer. En de kosten voor een uitvaart zullen in de toekomst nog stijgen.

Misschien denkt u ook al wel eens na over uw eigen begrafenis of crematie en  waarschijnlijk hebt u daar uw eigen ideeën over. Misschien wilt u uw eigen begrafenis nu al plannen? Dit kan door het opstellen van een uitgebreide wilsbeschikking:  van rouwdrukwerk tot plechtigheid, van muziek tot bloemen, u beslist het zelf. Maar met de kosten van uw begrafenis wilt u uw nabestaanden liever niet lastig vallen. Na een overlijden moet er ook veel geregeld worden. Misschien is het daarom toch verstandig om nu al het één en ander te regelen en stil te staan bij uw afscheid, zelfs al ligt dat nog jaren verwijderd.

Met een Dela Uitvaartzorgplan geeft u uw familie een sereen afscheid waarbij u mooie herinneringen nalaat in plaats van financiële, administratieve en praktische beslommeringen. De dag dat u er niet meer bent, regelt Dela in nauw overleg met uw nabestaanden. Van het betalen van de uitvaartkosten tot praktische hulp, begeleiding en advies, ook na de uitvaart.

 

Bron: Dela