Pensioensparen voor particulieren


In deze tijd van vergrijzing en vragen over de financiering van uw wettelijk pensioen neemt u maar best geen risico’s. Het is belangrijk om vandaag (vanaf 18 jaar) al uw pensioen van morgen voor te bereiden. Een contract Pensioensparen zou hierbij een ideale oplossing kunnen vormen. Het geeft een interessant rendement in combinatie met een fiscaal voordeel.

Pensioensparen levert u namelijk een belastingvoordeel op van 30 % op uw premie! Indien u het maximumbedrag spaart, krijgt u het maximum bedrag terug, in combinatie met een voordeel op de gemeentebelasting. Bovendien wordt er een voordelige eindbelasting geheven. Op uw 60e verjaardag of op de 10e verjaardag van het contract dat u afsloot na uw 55ste, wordt een anticipatieve heffing van 8 % (eenmalige belasting) afgehouden van het opgebouwde pensioenkapitaal (rekening houdend met de andere wettelijke verplichtingen). Dankzij deze eenmalige anticipatieve heffing, betaalt u geen belastingen meer op de stortingen na uw 60e verjaardag.

U kan uw premie jaarlijks of maandelijks betalen. U geniet niet alleen een belastingvoordeel, uw kapitaal groeit ook optimaal. Dit kan via een TAK21 zijn of door een combinatie van TAK21 en TAK23. U bepaalt het zelf. We bespreken de mogelijkheden samen met u aan de hand van een aantal uitgewerkte offertes. Naast het pensioensparen kan u ook nog voor een klassieke levensverzekering kiezen, met of zonder fiscaal voordeel.

Wenst u een vrijblijvende offerte voor uw pensioenplan? Vul dan onderstaand formulier volledig in.

Aanvraag offerte pensioensparen (particulieren)


verreet-logo-k-klein Karen Verreet BVBA


Molenstraat 92
2270 Herenthout
014 85 05 07

info@verreet.be

Aangifte indienen


Schade auto aangevenSchade woning aangeven

Nuttige informatie


Vaak gestelde vragenAssurMIFID II-gedragsregelsDownloads